Succesverhalen

Projectontwikkelaars

De samenwerking met adviesbureau Wijnands Milieu Consultancy uitgelicht

Bij het uitvoeren van veldwerk komt veel kijken. Voor de meeste Nederlanders is het onbekend terrein. Letterlijk en figuurlijk. Vraag een gemiddelde voorbijganger wat een partijkeuring is en de kans is groot dat je vragende blikken krijgt. Toch is veldwerk van cruciaal belang voor de Nederlandse economie. Zonder veldwerk krijgen veel bouwprojecten namelijk geen goedkeuring vanuit de overheid. In Nederland hebben we strikte regels en richtlijnen. En die bepalen dat we bij aanvang van een project altijd onderzoek doen naar de staat van een stuk grond. Bedrijven die ergens een willen bouwen, schakelen vaak een adviesbureau in om hen van de nodige vergunningen te voorzien. Wijnands Milieu Consultancy is daar een voorbeeld van. Eigenaar Jesse Wijnands helpt bouwbedrijven en projectontwikkelaars aan relevante onderzoeksresultaten en vergunningen. Een deel van het veldwerk laat hij uitvoeren door Dijkstra Milieutechniek.

Waaruit bestaat de samenwerking tussen jouw bedrijf en Dijkstra Milieutechniek?

“We huren Imre vooral in voor het uitvoeren van partijkeuringen en bodemonderzoeken. Vanuit mijn bedrijf neem ik bijvoorbeeld een project aan. De opdrachtgever heeft meestal vergunningen nodig en die krijg je alleen als je bepaalde onderzoeksresultaten kunt aanleveren. Dijkstra Milieutechniek helpt ons aan deze gegevens.”

Om wat voor onderzoeksresultaten gaat het dan precies?

“Een partijkeuring is bedoeld om controleren wat de staat van een stuk grond is. Op het moment dat je ergens wil bouwen en grond moet afvoeren, bijvoorbeeld als je gaat graven, dan moet je controleren of de bodem aan de wettelijke normen voldoet. Daar huren we Dijkstra Milieutechniek voor in.” “Bij een bodemonderzoek is het net wat anders. Daar controleert Imre wat de kwaliteit van een stuk grond is. Hierbij verzamelt hij meetgegevens die aantonen of de grond geschikt is om op te bouwen. Aan de hand van een steekproef verzamelt hij bodemmonsters. Die worden vervolgens onderzocht in een laboratorium."

Kan je een voorbeeld geven van een project waar jullie samen aan hebben gewerkt?

“Dat zijn er meerdere, aangezien ik Imre met regelmaat inhuur. Van projectontwikkelaars tot makelaars, eigenlijk alles dat bouwgerelateerd is. Voordat er gebouwd mag worden, dien je als projectontwikkelaar eerst de grond te laten onderzoeken", legt Jesse uit. “We huren Imre dan in om veldwerk te doen. Hij laat dan na afloop weten wat hij heeft gedaan en wat de resultaten zijn.”

Hoe bevalt de samenwerking tussen jou en Dijkstra Milieutechniek?

“Daar ben ik zeker over te spreken. Imre is in mijn ogen een serieuze ondernemer en hij doet het erg goed. Ik heb hem recent nog aanbevolen bij een ander bedrijf. Het uitvoeren van een partijkeuring is nauwkeurig werk. En Dijkstra Milieutechniek is daar dé geschikte partner voor.”